Dagtocht dinsdag 14 juni jl. naar Scheveningen en

Den Haag.

Met een volle bus met enthousiaste mensen (50) om 08:00 uur vertrokken uit Rijsbergen. Na een behoorlijke vertraging vanwege enorme verkeersdrukte, aangekomen in Scheveningen alwaar de koffie met gebak klaar stond. Vervolgens kon ieder op zijn of haar manier de boulevard van Scheveningen verkennen, waarna ons een heerlijke lunch stond te wachten.

Onder begeleiding van een gids een stadstoer door Den Haag gemaakt langs de mooiste en belangrijkste plaatsen en monumenten van de stad waaronder de "oude" rijke wijken, de ambassades, de vele monumenten, het Vredespaleis en de vele mooie parken die de stad kent, het Lange Voorhout, Paleis Noordeinde en natuurlijk het Binnenhof. Het bezoek aan het Binnenhof werd met de gids te voet afgelegd.

Na de stadstoer werden we naar Panorama Mesdag gebracht. Voor iedereen een unieke en overweldigende ervaring. Een cirkelvormig schilderij met een lengte van 120 meter en een hoogte van 14 meter. Je staat zelf te kijken in het "midden" van het schilderij en hebt dan zicht op de prachtig geschilderde taferelen. In 1881 geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, geholpen door zijn echtgenote en vrienden van de "Haagse School". 

Na nog wat gedronken te hebben weer met de bus op weg en wel naar de Harmoniezaal bij Jack en Nelleke Lochten  waar we werden getrakteerd op een heerlijk diner.

Gezien de vele enthousiaste reacties denk ik dat we terug kunnen kijken op een zéér geslaagde dag. 

Rijsbergen, 14 juni 2016.

Harry van den Enden