Jaarvergadering over boekjaar 2023.

Donderdag 21 maart waren onze leden in de Koutershof uitgenodigd om de jaarvergadering bij te wonen. Het programma was al in ons Jaarboekje opgenomen.

De voorzitter opende de vergadering, heette iedereen van harte welkom en introduceerde vervolgens pastor Jan van Steenhoven die een korte overweging gaf over de slavernij van het materialisme. Daarmede de aandacht vroeg voor de mensen die in onze maatschappij in de steek worden gelaten en prijst degenen die opkomen voor hulpbehoevenden.

Vervolgens startte het technische deel van de vergadering met o.a. een aantal belangrijke zaken. De naamsverandering van onze vereniging, contributie verhoging en benoeming van een nieuw bestuurslid. 

Vanuit KBO Brabant wordt aangestuurd op een modernisering van onze naamgeving. De vergadering stemde in met de volgende nieuwe naam:

         Senioren Vereniging Rijsbergen.

Ezelsbruggetje: We hebben voetbal vereniging VVR en nu ook senioren vereniging SVR

De vergadering heeft ingestemd met een contributieverhoging naar € 25 / jaar, ingaande per 1/1/2025. De verhoging was noodzakelijk omdat KBO Brabant (Senioren Netwerk Brabant en Zeeland) te maken heeft met oplopende kosten die wij met alle afdelingen zullen moeten gaan dragen.

Ad Prinse heeft ingestemd met de verlenging van zijn bestuurdersfunctie en Theo de Zwager is met algemene instemming toegetreden tot het bestuur.

Tenslotte is er een film getoond over Rijsbergen anno 1968 die veel herinneringen opriep en stof voor een kwis heeft opgeleverd. Onder leiding van Gillion Utens zijn onze leden geamuseerd met vragen uit het verleden aan de hand van wat de film heeft laten zien. Was erg vermakelijk, onderhoudend en daardoor een leuk succes.

 

 

Geslaagde Paasbrunch een primeur voor Senioren Vereniging Rijsbergen.

Op dinsdag 26 maart is er een Paasbrunch geweest in de Harmoniezaal te Rijsbergen.

Er was gerekend op maximaal 110 deelnemers en die kwam ook. Meer zelfs, er ontstond een wachtlijst. Jammer dat we deze leden hebben moeten teleurstellen, maar er nu eenmaal niet meer plek in de Harmoniezaal. Eigenlijk hadden we geen idee hoe groot de opkomst zou zijn. Het was de eerste keer dat we dit organiseerde.

De opkomst was niet alleen een succes, de brunch was ook fantastisch verzorgd. Het was gezellig en goed georganiseerd.

Na ontvangst met koffie, kwam de soep. Daarna was er in buffervorm een broodmaaltijd met uiteraard diverse soorten beleg en ook jus d'orange. Tenslotte nog  koffie koek en ieder had zijn buikje vol.

Spontaan diende er zich 2 leden aan die een aantal passende liedje ten gehore brachten.

Wederom een zeer geslaagde activiteit die we zeker zullen herhalen in 2025. 

Voor een impressie zie onderstaande foto impressie.

 

 

Workshop Veilig Verkeer Nederland thema "Het nieuwe fietsen".

Op donderdag 7 maart was er voor onze leden een workshop georganiseerd met als thema het nieuwe fietsen. Er waren 2 momenten om deze bij te wonen. In de ochtend en een in de middag. Totaal hebben er 30 KBO leden hieraan deelgenomen.

De cursus werd verzorgd door VVN en uiteindelijk via de gemeente betaald door de provincie Noord-Brabant.

De meesten onder ons hebben vroeger wel (moeten) leren fietsen. Dat is niets nieuws. Maar de introductie van de elektrische fiets maakt het mogelijk dat mensen ook op hogere leeftijd nog steeds mobiel kunnen zijn op de fiets. 

Het levert echter ook risico's op, dat blijkt uit het sterk gestegen aantal ongevallen op de fiets met ouderen boven de 50 jaar. In 2022 gaf dit het trieste getal van 247 doden!

Reden te meer om ons als ouderen tips en tricks aan te leren over hoe wij zo veilig mogelijk van een fietstocht kunnen genieten.

Onderstaande beelden geven een impressie van de cursus. U kunt thuis ook nog oefenen via website: vvn.nl/opfrisquiz 

 

 

Lezing notaris Rombouts: Bescherm uw eigen vermogen.

Op donderdag 22 februari heeft notaris Rombouts een lezing geven voor KBO leden in de Koutershof.

Zij heeft gesproken over de systematiek om je eigen vermogen te beschermen. Niet tegen gewelddadige overvallen maar tegen de gevolgen van de financiële consequenties van het ouder worden. Met name hoe de Wet Langdurige Zorg en uiteindelijke de Belasting aanspraken zouden kunnen maken op uw vermogen. 

De meesten onder ons willen toch dat er zo veel mogelijk overblijft voor onze kinderen. 

Er zijn diverse mogelijkheden besproken en uitgelegd. Het eigen huis opeten hoeft niet meer als je er op tijd bij bent.

Een levenstestament is daarvoor een goed instrument.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Van Gogh Notarissen en Adviseurs.

Een informatief gesprek (1 uur) kost u € 75,-  Dit wordt kwijtgescholden als u besluit bij hun een Levenstestament op te laten stellen.

 

Geweldig optreden Sjaspatat voor KBO Rijsbergen karnavalsmiddag.

 

Vriendengroep Sjaspatat en haar aanhang De Pieterpadters zetten een geweldig optreden weg met hun show “Geen Geneuzel”.

Een spetterend succes, een programma van dik twee uur.

Een volle zaal met 204 KBO-leden. We kregen allemaal bij binnenkomst een rode neus en daarna kon het geneuzel beginnen.

De middag werd geopend door AopnormAol, de hofkapel van Prins Carnaval.

 De nieuwe Prins Bartelomeus  ging voorop in de polonaise en het feest was begonnen. De sfeer zat er goed in en die bleef tot en met de nazit in de taveerne van de Koutershof.

De bejaarden van vroeger zijn de senioren van nu en we hebben heel veel complimenten gehoord en die geven we graag door aan Sjaspatat.

Mooie parodieën op : De Wie Kent Kwis van Fred Oster en Op Volle toeren van Chiel Montagne met  als nummer één in de top vijf De zangeres zonder Naam met KBO, KBO, KBOOOOOO. Ze konden het horen in Mexicooooo.

Menig traantje van plezier werd weggepinkt. Met een Odelied werd de inmiddels gestopte  blaaskapel L’Amazuur in de schijnwerpers gezet. Onder aanvoering van hun leider Toontje Bastiaansen liepen ze glunderend een ereronde door de Koutershof. Boodschappen doen bij de Plus werd grappig uitgebeeld en nu weten we dat ook senioren kunnen werken met de zelfscanner. Zelfs voor XXL producten!

Tussen al die vrolijkheid af en toe een kadootje uit de Moppentrommel van de kleine Anna. Met een heldere stem kreeg ze alle aanwezigen op het puntje van de stoel.

Het was geweldig genieten, met heeeel veeeel dank aan Sjaspatat.

 

 

Kerstviering 2023.

De kerstviering van 2023 is een historisch succes geworden. Niet alleen de zeer goed bezochte kerkdienst, maar zeker ook het optreden van ons Kerstclubje was een zeer aangename verrassing. 

Pastoor van Geel was zichtbaar enthousiast over de grote opkomst. De dienst was zeer onderhoudend en ging gepaard met een leuke verrassing. Een lieve heer beestje landde op het altaar op het moment van de offerande. Dat was een mooi moment voor de pastoor om even stil te staan bij dit bijzonder gebaar van de natuur in relatie tot ons geloof. Was het een teken van "boven"?

In de Koutershof werden wij hartelijk ontvangen met koffie, broodje en een krentenbol.

Intussen werden achter de gordijnen van het podium nog laatste aanwijzingen gegeven voor het optreden van ons Kerstclubje. Een verrassing van onze nieuwe bestuursleden die zelf ook meespeelden. Thema "Kerstmis Bij Ons Thuis". Verschillende sketches werden ten tonele gebracht over zeer herkenbare komische tafrelen uit de vorige eeuw. Afgewisseld met prachtige liedjes is dit alles een groot succes geworden.

Dit was de eerste keer dat een KBO kerstviering een cabaret-achtige invulling heeft gekregen. Voor herhaling vatbaar. Het Kerstgroepje was er zelf ook erg tevreden over en denkt al na over een nieuwe uitvoering 2024.

Voor een impressie zie onderstaande foto's en video.

 

 

Kunst of............................Kliko.

Donderdag 2 november heeft Cees Prinsen (uit Hilvarenbeek) ons meegenomen naar de wereld van kunst of spul dat wat hem betreft zo de kliko in kan. KBO leden waren uitgenodigd om zelf voorwerpen mee te brengen om het verhaal erachter te vertellen. Cees maakte dan een inschatting of er ook sprake was van een geldelijke waarde. Cees is een ervaren taxateur en heeft leuke verhalen verteld over de achtergrond van diverse en zeer uiteenlopende voorwerpen. De opkomst was boven verwachting groot. Nieuwe Rembrandts zijn niet ontdekt. Desalniettemin was het een zeer gezellige en informatieve middag zoals te zien is op onderstaande foto's.

 

 

 

10 augustus  onze jaarlijkse fietsdag.

We vertrokken  deze dag om 10 uur vanaf de Koutershof met 44 personen.

Het was een mooie zonnige dag, iedereen was goed gemutst. (letterlijk en figuurlijk)

We reden in kleine groepjes en genoten bij de Steengroeve in Chaam van een lekker bakske koffie en appeltaart.

De tocht ging verder door de bossen en de mooie natuur via Alphen naar Gilze, waar we allen genoten van een fijne lunch.

65 km lang was deze fietstocht, maar dat was voor niemand een probleem,  zelfs onze oudste deelneemster deze dag kwam met moeite als enige zonder ondersteuning lachend terug in Rijsbergen, waar we bij Alphons in de rij stonden voor een ijsje, een lekkere afsluiting van een zeer geslaagde dag!

 

 

Busreis Haspengauw.

Op 12 september hebben we met de bus een rondreis gemaakt in het Belgische Haspengauw.

Na een ontvangst met koffie en vlaai bij brouwerij Craywincelhof, is de brouwerij bezocht. Daarna ging de reis verder en hebben we een lunchstop gehouden in Taverne Winston in Sint Truiden. Een verrassende lunch naar Belgische gewoonte. Dus volle warme maaltijd. Met meer dan volle maag ging de reis verder door de mooie streek Haspengouw. Deze streek is bekend om zijn vele appels en peren, maar ook om de vele kastelen. Er is nog een korte stop gehouden bij brouwerij Wilderen. Tenslotte ging de reis terug naar Rijsbergen waar we bij Marktzicht een heerlijk diner geserveerd kregen. Ieder ging hierna met tevreden gevoel en mooie ervaring huiswaarts.

 

 

DigiD.

Vanaf 30 januari 2023 kunt u bij MijnOverheid alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. Met alleen gebruikersnaam en wachtwoord is dit dan niet meer mogelijk.

Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon nodig heeft bij het inloggen. Download de DigiD app of activeer inloggen met sms-controle. Zie website https://mijn.overheid.nl/

 

 

Bezorgdata ONS magazine in 2024.

25-jan

29-feb

28-mrt

25-apr

30-mei

27-jun

29-aug

26-sep

31-okt

28-nov

19-dec