Kunst of............................Kliko.

Donderdag 2 november heeft Cees Prinsen (uit Hilvarenbeek) ons meegenomen naar de wereld van kunst of spul dat wat hem betreft zo de kliko in kan. KBO leden waren uitgenodigd om zelf voorwerpen mee te brengen om het verhaal erachter te vertellen. Cees maakte dan een inschatting of er ook sprake was van een geldelijke waarde. Cees is een ervaren taxateur en heeft leuke verhalen verteld over de achtergrond van diverse en zeer uiteenlopende voorwerpen. De opkomst was boven verwachting groot. Nieuwe Rembrandts zijn niet ontdekt. Desalniettemin was het een zeer gezellige en informatieve middag zoals te zien is op onderstaande foto's.

 

 

 

 

Koutershof bestaat 50 jaar.

Zondag 22 oktober is dit uitgebreid gevierd. 

De KBO als regelmatige gebruiker van de Koutershof was uiteraard ook aanwezig.  Wij stonden opgesteld in het Atrium met een mooie presentatie van onze vereniging.

Bezoekers konden kennis nemen van onze activiteiten en zich eventueel aanmelden als lid. Wij genoten van een grote belangstelling en tot onze grote tevredenheid hebben zich ook nieuwe leden aangemeld.

Tenslotte konden de bezoekers zich aanmelden als Vriend van Koutershof. Door het invullen van een inschrijfkaart kun je Koutershof financieel steunen met een jaarlijkse gift van €20 of € 50. 

Dit kunt u ook doen via hun website   www.koutershof.nl.vrienden

 

 

 

 

Namens het bestuur hartelijk dank aan ieder die gestemd heeft op onze vereniging in de RABO Clubsupport actie .

Door jullie enthousiaste steun hebben wij een aanzienlijk bedrag binnen kunnen halen. Ruim € 200 meer dan vorig jaar.

Dit getuigt van een springlevende vereniging met een groot draagvlak binnen de senioren van Rijsbergen.

Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor de financiële ondersteuning van onze activiteiten.

Nogmaals dank voor uw inzet.

Het Bestuur.

 

 

 

 

 

10 augustus  onze jaarlijkse fietsdag.

We vertrokken  deze dag om 10 uur vanaf de Koutershof met 44 personen.

Het was een mooie zonnige dag, iedereen was goed gemutst. (letterlijk en figuurlijk)

We reden in kleine groepjes en genoten bij de Steengroeve in Chaam van een lekker bakske koffie en appeltaart.

De tocht ging verder door de bossen en de mooie natuur via Alphen naar Gilze, waar we allen genoten van een fijne lunch.

65 km lang was deze fietstocht, maar dat was voor niemand een probleem,  zelfs onze oudste deelneemster deze dag kwam met moeite als enige zonder ondersteuning lachend terug in Rijsbergen, waar we bij Alphons in de rij stonden voor een ijsje, een lekkere afsluiting van een zeer geslaagde dag!

 

 

Busreis Haspengauw.

Op 12 september hebben we met de bus een rondreis gemaakt in het Belgische Haspengauw.

Na een ontvangst met koffie en vlaai bij brouwerij Craywincelhof, is de brouwerij bezocht. Daarna ging de reis verder en hebben we een lunchstop gehouden in Taverne Winston in Sint Truiden. Een verrassende lunch naar Belgische gewoonte. Dus volle warme maaltijd. Met meer dan volle maag ging de reis verder door de mooie streek Haspengouw. Deze streek is bekend om zijn vele appels en peren, maar ook om de vele kastelen. Er is nog een korte stop gehouden bij brouwerij Wilderen. Tenslotte ging de reis terug naar Rijsbergen waar we bij Marktzicht een heerlijk diner geserveerd kregen. Ieder ging hierna met tevreden gevoel en mooie ervaring huiswaarts.

 

 

DigiD.

Vanaf 30 januari 2023 kunt u bij MijnOverheid alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. Met alleen gebruikersnaam en wachtwoord is dit dan niet meer mogelijk.

Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon nodig heeft bij het inloggen. Download de DigiD app of activeer inloggen met sms-controle. Zie website https://mijn.overheid.nl/

 

 

Verschijningsdata ONS magazine.

Zie tabblad: Home/Ons magazine    

Hier kunt u het overzicht van de verschijningsdata downloaden.