Fietsen:

Iedere 3e dinsdag van de maand kan men deelnemen aan een fietstocht in eigen omgeving. (in de maanden november t/m maart fietst men niet).

Verzamelen en vertrek vanaf De Koutershof om exact 13:30 uur.

Vooraf aanmelden niet noodzakelijk. Op de route wordt een gelegenheid aangedaan voor het nuttigen van een kop koffie, thee of anderszins. Het tempo wordt aangepast aan de groepssamenstelling. Af te leggen afstand: maximaal 35 kilometer.

 

Fiets eens een keer mee! Ervaar de gezelligheid, buitenlucht, beweging en vooral onze mooie omgeving!


Let op!

Het afgelopen jaar 2018, heeft de KBO-Rijsbergen gratis gele veiligheidshesjes uitgereikt zowel voor de wandelaars en de fietsers.

Wij willen u ten zeerste aanbevelen om zeker bij het fietsen betreffend hesje te dragen. Dit voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de gehele groep. De fietsers willen nog wel eens de grens met België passeren. Hier zijn veiligheidshesjes zelfs verplicht.

 

Opmerking: deelname aan wandelen en/of fietsen is in alle opzichten geheel voor eigen risico. De KBO-Rijsbergen draagt en accepteert geen enkele verantwoordelijkheid.Fietstocht Sint Franciscus route 23 juni 2022.

Er zijn 48 deelnemers gestart. Het was een zeer zonnige dag en wij zijn met 5 groepen naar via het prachtige buitengebied van o.a. de Pannenhoef naar Sprundel gereden. Bij de Trapkes hebben we koffie met gebak (het Sprundels wonder) op. Daarna fietste wij via de bewegwijzerde Sint Franciscus route. Zeer gevarieerd, dorpskernen, platte land en bos. Om half een aangekomen in de Zegge om een kleine lunch in gemeenschapshuis de Nieuwenbergmet waar wij tomatensoep,  broodje kroket en ham/kaas opgediend kregen. Vandaar weer verder naar Rucphen en via de Rucphense hei richting de Scherpenberg waar Jack Oers klaar stond met water en een appel. Na de korte pauze ging de fietstocht verder naar de Menmoerhoeve, bijna weer thuis. Hier is door de KBO een verfrissing aangeboden. We hebben lekker buiten gezeten in een plekje uit zon en kunnen de conclusie trekken dat mede dank aan het goede weer het een uitzonderlijk geslaagde dag was.  Voor een impressie zie tabblad foto's.