Hoe kan ik als 75-plusser mijn rijbewijs verlengen?

 

Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e  en wilt u dit verlengen, dan moet u medisch gekeurd worden. Hiervoor moet u een Gezondheidsverklaring invullen.

 

Zo verlengt u als 75-plusser uw rijbewijs:

 1. Vul een Gezondheidsverklaring in  
  Hierin beantwoordt u vragen over uw gezondheid, bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt. De verwerking van uw Gezondheidsverklaring gaat sneller als u deze digitaal invult via mijn.cbr.nl, dan op papier. Ook is de digitale verwerking minder foutgevoelig.

 2. Maak een afspraak met een keuringsarts (zie Belangrijk Algemeen Keuringsartsen)
  U krijgt bericht van het CBR waarin staat dat u een afspraak moet maken met een keuringsarts.  Neem naar uw afspraak alle formulieren van het CBR mee. Heeft u een medische aandoening? Zoals een oogaandoening of epilepsie? Dan bezoekt u ook een medisch specialist.
 3. Laat uw gezondheid onderzoeken
  De arts onderzoekt uw gezondheid en vult de nodige formulieren in. Doet de arts dit online, dan komen de formulieren automatisch bij het CBR terecht. Vult de arts papieren formulieren in, dan stuurt u deze zelf naar het CBR.
 4. CBR beoordeelt uw aanvraag
  Een arts van het CBR beoordeelt alle informatie en bepaalt of u nog geschikt bent om te rijden (rij geschikt). Soms is een rijtest of aanvullende medische informatie nodig. Dan ontvangt u opnieuw een verwijzing naar een arts en volgt opnieuw een beoordeling door het CBR.
 5. Uw rijbewijs verlengen
  Als het CBR akkoord is en u rij geschikt bent, kunt u uw rijbewijs verlengen bij uw gemeente.

Vul uw Gezondheidsverklaring ten minste 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs in

Door drukte bij het CBR is het raadzaam om 4 maanden voor uw rijbewijs verloopt de Gezondheidsverklaring in te vullen.

 

 

Tip:

Verwacht u dat uw rijbewijs niet op tijd binnen komt: neem telefonisch contact op met het CBR, leg de situatie uit en geef aan hier een klacht van te maken. Dit wil nog wel eens helpen zodat zij uw rijbewijs met voorrang in orde maken. Het is het proberen waard!!

Zie tevens: Belangrijk Algemeen en vervolgens: Laatste nieuws verlenging rijbewijs 75+' ers.