Home » Gratis VVN Opfriscursus

Gratis VVN Opfriscursus


Gratis je verkeerskennis opfrissen?

 

Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis opfriscursussen in de gemeente Zundert

 

We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, behoud je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?

 

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Zundert en in samenwerking met de seniorenverenigingen organiseren we dit najaar een aantal opfriscursussen verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig.

 

Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus.” zegt Sanne Beemster, projectleider van Veilig Verkeer Nederland in Noord-Brabant. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan bv. een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”

 

Wat gaan we doen?

Je kunt meedoen met een opfriscursus waar je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden.

 

Doe mee met de gratis VVN Opfriscursus!

We organiseren onderstaande cursussen (je wordt beide dagen verwacht):

Woensdag 28 oktober en 4 november 2020 tijdstip 13.15 – 15.30 uur in Rijsbergen

Dinsdag 3 en 10 november 2020 tijdstip 9.15 – 11.30 uur in Zundert

Donderdag 3 en 10 december 2020 tijdstip 9.15 – 11.15 uur in Wernhout

 

Ben je ouder dan 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Zundert? Dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden op onderstaande link of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850
vvn.nl/opfriscursuszundert

 

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

 

(Onze opfriscursussen zijn georganiseerd volgens de huidige RIVM richtlijnen, indien de bijeenkomst niet door kan gaan door aangescherpte RIVM richtlijnen kunnen we je een online versie aanbieden)

 

Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestigingsmail met de locatiegegevens.