Home » Campagne Senioren en veiligheid in Brabant

Campagne Senioren en veiligheid in Brabant

KBO-Brabant biedt hulp bij oplichting senioren

in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid

 

Op 1 september start de campagne Senioren en Veiligheid; samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid zet KBO-Brabant de schouders onder het bestrijden van oplichting van senioren. Daar is alle reden voor: één op de tien senioren is ooit slachtoffer geweest van (online) criminaliteit. Het gaat daarbij om het afhandig maken van geld door criminelen. Maar niet alleen het geld is weg: ook het vertrouwen van mensen wordt ernstig geschaad. Een gewaarschuwd mens telt echter voor twee!

 

KBO-Brabant is blij te kunnen samenwerken met het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de bestrijding van oplichting. Deze vorm van criminaliteit treft mensen zwaar, niet alleen materieel, maar ook sociaal-emotioneel.

 

Het programma van de campagne beslaat de hele maand september. Iedere week staat een ander onderwerp centraal: achtereenvolgens meekijken bij het pinnen, babbeltruc, hulpvraagfraude en phishing. Met online webinars en filmpjes worden senioren voorgelicht over kwalijke praktijken. Catherine Keyl presenteert iedere dinsdag om 10.30 uur de webinars. Acteur Kees Hulst, bekend van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, vervult de hoofdrol in de voorlichtingsfilmpjes. Op de website van KBO-Brabant is alle informatie te vinden (www.kbo-brabant.nl).

 

Hulp aan slachtoffers

Bovendien biedt KBO-Brabant hulp aan slachtoffers. Mensen die zelf iets onprettigs op dit gebied hebben meegemaakt en erover willen praten kunnen terecht bij vrijwilligers van Ons Veilig thuis. Ook daarover informatie op de website van KBO-Brabant.

 

Want slachtoffer worden van deze criminele praktijken, dat willen we allemaal zoveel mogelijk voorkomen. Dat begint bij bewustwording. Als je direct een niet-pluis gevoel hebt, en al eerder iets hebt gehoord over dergelijke vormen van criminaliteit, dan denk je wel twee keer na voordat je handelt!